O nama / About us

O nama
‘Silver Specter’ uzgajivačnica je crno-srebrnih patuljastih šnaucera iz Zagreba. Uzgajivačnica je registrirana pri HKS-u i FCI-u pod brojem 58/16, te smo također registrirani i pri Ministarstvu poljoprivrede RH.

Mi smo Matea, Ines i Damir i ljubitelji smo pasa te pse imamo cijeli svoj život.

Prvi doticaji naše obitelji s kinologijom je bio prije 45 godina kada je moj otac dobio tigrastog njemačkog boksera Dona s kojim je i krenuo na izložbe. Nakon Dona, odlučio se na kupovinu rotvailera Corda, također iz kontroliranog uzgoja, s kojim je nastavio ići na izložbe te je s njim prošao sve dresure i radni ispit kao i ispit socijalizacije.

Silver Specter

Prije sada već 25 godina u naš dom došla naša prva crna šnaucerica i tako je počela velika ljubav s tom pasminom.

Sada svoj dom dijelimo s 4 prekrasna patuljasta šnaucera crno-srebrne boje, naši Zara(Oresta Pachino), Sophie(Sophia Rose Silver Specter), Ely(Elysabeth The Third Silver Specter) i Jõ[Žo](Gilberto Mi Sol Silver Specter).

Moja priča s kinologijom u izložbenom i uzgojnom smislu započela je prije 8 godina kupovinom naše Zare. S njom smo opet aktivno krenuli na izložbe, a spontano nastavkom na to je došla i odluka o uzgoju. Prvo leglo crno-srebrnih patuljastih šnaucera imali smo 2016. godine.

Uzgojem se ne bavim sama, to je naša obiteljska ljubav i o našim psima i štencima brinemo svi zajedno. Težimo napretku u našem uzgoju, stalno učimo, educiramo se i usavršavamo. Brigu o dlaci i izgledu naših peseka prvenstveno je preuzela mama, koja svoje znanje i sposobnosti usavršava na stručnim seminarima i radionicama za trimanje i održavanje dlake šnaucera.

Silver Specter
Silver Specter
Silver Specter

Cilj nam je uzgajati kvalitetne jedinke prema standardu, a svako leglo pratimo kako odrasta. Dok su štenci s nama trudimo se maksimalno ih socijalizirati za njihovu dob i postaviti pravilne temelje na koje budući vlasnici mogu nastaviti odgoj svog psa.

 

‘Silver Specter’ is a black and silver miniature schnauzer kennel from Zagreb. The kennel is registered with HKS and FCI under number 58/16.

EDUKACIJE:

Program za osposobljavanje uzgajivača, Zagreb 2018.

Kinološki stručni seminar, Zagreb 2020.

Seminar i radionica za trimanje pod vodstvom g. Luisa Martina-Del Ria, Zagreb 2021.

KORISNI LINKOVI:

Klub pinčera i šnaucera Hrvatske
Hrvatski kinološki savez